Snorkel- en duikclinic in de kerstvakantie

Op donderdag 5 januari heeft zwembad Charlois tussen 13:30 en 15:30 een snorkel- en duikclinic gefaciliteerd tijdens het vrij zwemmen, wij hebben de deelnemers geïnstrueerd en begeleid in en onder het water.

We waren met 14 vrijwilligers sterk en we hadden 30 duik sets klaar staan, waarvan 20 door Lucky Divers verzorgd. Er was een opkomst van ruim 50 deelnemers.

Gelijk bij de opening stroomde het zwembad vol met enthousiaste kinderen en ouders. Duiken, ja dat is spannend! De energie spetterde er van af, wat hadden die kids toch een drive. “A drive to dive.”

 

De enthousiantelingen kregen eerst instructie en ze werden een set omgehangen. Fantastisch hoe ze je aankijken als je roept “Even spugen in je bril, anders beslaat hij”’. In het kleine kikker badje konden ze eerst wennen aan het ademen door een ademautomaat en bekend raken met het klaren van de oren.

 

Na het oefenen mochten ze een duik maken in het diepe bad. Om daarin te komen moesten ze eerst een achterwaartse rol maken. Dat was toch wel erg spannend voor een aantal kinderen. Hup, lucht in je vest dan blijf je drijven, bril op automaat in en vasthouden, benen over elkaar en naar achteren rollen. Als je dan in het water bent geef je het OK teken. In vogelvlucht langs de belangrijke handgebaren, nu gaan dalen. Na een paar rondjes er weer uit en de volgende er weer in.

Ook werd er gesnorkeld, met hoekduiken door de hoepels op de bodem. Toch was het duiken interessanter voor velen.

De opkomst was goed en het was erg gezellig. Iedereen heeft zich voortreffelijk ingezet en we zouden het zo weer doen. Wie weet misschien krijgen we nog een aantal aanmeldingen. Nogmaals willen we iedereen bedanken voor zijn/haar uitmuntende inzet bij de clinic!

De vrijwilligers gelijk op de foto v.l.n.r. v.b.n.o: Angelique, Monica, Piet, Angel, Wiskèn, Layla, Marlies, Jan, Jurriën, Michael, Leen, Marco, Tom en Marco.

 

About The Author

Jurriën Oskamp

Sinds 2015 ben ik lid van de ROV. Ik ben een 3* NOB duiker. Duiken is mijn passie, en die deel ik graag met iedereen!

Comments are closed.