Duikverslag 1 oktober 2017 Anna Jacoba polder

Afgelopen zondag, 1 oktober 2017, hebben wij Jan Urbanus en ik, de duikstek Anna Jacoba polder alvast verkend, samen met Monica en Marco Baas. Deze stek staat immers als locatie gepland voor de bootduik van 8 oktober. Geen clubduik maar op het laatste moment toch nog met een ploegje.

Het was droog, winderig weer met af en toe een waterig zonnetje. We waren de enige duikers toen we om 9.45 uur van het steiger van het pontje sprongen. De watertemperatuur was 16 graden. We hoorden regelmatig hinniken maar zeepaarden ho-maar ondanks het prima zicht. 2017 is wel het jaar van de zeenaalden geworden en ook hier waren ze weer in grote getallen aanwezig.

Onderwater hebben we ieder een richting gekozen, Monica en Marco rechts en wij linksaf. We zijn tot op de kop van de havenmonding gegaan waar wat stroming stond maar het zicht nog beter werd. Daar waren we getuigen van een vechtpartij onder krabben, een vermakelijk gezicht.

Na een klein uurtje kwamen we bijna gelijktijdig bij het steiger weer het water uit. Op de terugweg ontdekten we dat er nog een stuk of 15 duikers waren bijgekomen die net te water gingen maar toen waren wij alweer op de terugweg na een geslaagde duik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About The Author

Leen de Jong

Comments are closed.